Yi San / Furtună la palat (2007) - Serial Coreean Online Complet Subtitrat În Limba Română

Denumire Serial: Yi San
Altă denumire: Furtună la palat / Lee San, Wind of the Palace / 이산
Gen serial: Dramă, Istorie, Dragoste, Război, Aventură, Acţiune
Număr de episoade: 77
Durată episod: 60 minute
Regizor: Lee-byung Hoon
Actorii principali: Seo-jin Lee, Han Ji-min
Canal de difuzare: MBC (TVR1 în România)
Perioada difuzării: 2007

"Furtună La Palat" sau "Lee San, Wind of the Palace " este o dramă istorică coreeană produsă de MBC în anul 2007. Drama a avut mare succes în Coreea și nu numai, obținând numeroase premii și înregistrând rating-uri foarte mari.

Serial sud-coreean istoric ce prezintă viața prințului Lee San devenit ulterior Jeongjo, al 22-lea rege al dinastiei Joseon. Acesta a rămas în amintirea oamenilor ca fiind un monarh înțelept, care a militat pentru valorile democratice.

Jeongjo s-a dovedit a fi un lider înnăscut, care a pus capăt politicii partizane vicioase și a revitalizat economia secolului XVIII datorită cunoștințelor și înțelepciunii sale. Serialul prezintă momentele dramatice din viața regelui, începând cu anii copilăriei acestuia, dar și realizările savanților vremii (Silhak) precum și oficialii de rang înalt care au contribuit la consolidarea regatului.

Apogeul artelor coreene a fost atins către sfârșitul dinastiei Joseon (1392 - 1910) un exemplu fiind fortăreața Hwaseong, o realizare arhitecturală remarcabilă. Oameni de seamă ai istoriei artei coreene (cum ar fi Park Ji-won, Lee Ick, Jung Yak-yong, Kim Hong-do, Shin Yoon-bok și alții) apar în acest serial, pe măsură ce cultura occidentală începe să își facă loc în regat.

Serialul începe cu anii copilăriei regelui, surprinzând momentul în care acesta încearcă să își salveze tatăl aflat sub suspiciune de complot împotriva regelui. Povestea continuă cu anii în care Lee San ajunge rege, perioadă presărată cu intrigi, regrete, triumf, încercări și realizări istorice. Serialul prezintă și cele 10 tentative de asasinat, survenite în timpul domniei lui Jeongjo. Firește, din viața regelui nu poate lipsi dragostea, de-a lungul episoadelor spectatorul poate urmări povestea de dragoste dintre tânărul Lee San și prietena sa din copilărie, Song Yeon.

Furtună la palat (77 de episoade), este difuzat pentru prima dată în anul 2007, fiind recompensat cu multe premii printre care Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriță Premiul pentru cel mai bun debut etc. Furtună la palat este regizat de Lee Byung-Hoon, cunoscut pentru succesul serialelor Giuvaierul Palatului și Hur Joon. (Sursă text: https://www.cinemagia.ro/filme/yi-san-489664/)

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

  1. salut sper cas toate episoadele caci e pacat ca e fain acest glob nici nu stiu cu care sa ancep de al vizualiza sper sa mai adaugati filme coreene si numai filme coreene caci e pacat sa stricati acest glob cu alte filme anafara de cele coreene va multumesc frumos pentru efortul depus pentru noi meritati nota 10

    RăspundețiȘtergere
  2. Filmul Furtuna in desert este un balsam pentru suflet va mulțumesc si aștept sa difuzați si alte filme cu acești oameni minunați si talentati

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce nu se deschid episoadele pentru vizionare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu de ce nu pot vedea niciun episod. Trebuie ceva special facut?

    RăspundețiȘtergere